Allt om microneedling med skinroller

Ansiktsbehandling

Skönhetstrender kommer och går, men vissa av dem består. Microneedling är en trend som ökat i popularitet de senaste åren. Det började med att Hollywoodkändisar och influensers världen över prisade denna hudvårdsbehandling som gav lyster på nolltid. Nu går det även att utföra den hemma med hjälp av en skinroller. Här kan du läsa mer om denna effektiva metod och hur du själv kan få vacker hud full av lyster.

Hur fungerar det?

En microneedling-behandling är en skönhetsbehandling som punkterar huden med mycket små nålar. Det skapar en kontrollerad skada i form av mycket små hål i huden som ökar hudens kollagenproduktion, vilket får huden att reparera sig själv. Det går att göra på salong i form av Dermapen men även med hjälp av en skinroller hemma, vilket är betydligt mer prisvärt. Du kan läsa mer på nätet om hur det går till.

Vad är det bra för?

Skinrollern triggar igång hudens läkningsprocess vilket ger en jämnare hud som ser mer ungdomlig ut. Huden blir slätare och mer elastiskt. Den hjälper till att minska akneärr, pigmenteringar och andra ojämnheter i huden. En stor fördel med den här typen av behandling är att den fungerar för alla hudtyper och hudtillstånd. Även du som har känslig hud kan använda den och det finns olika storlekar som tränger olika djupt ned i huden.