Bra att ha hemma

Laga mat och även baka för den delen är alltid något som är roligt att göra. Lagar man mat eller bakar ofta är det bra att alltid ha vissa saker hemma. Vad som är bra att ha hemma tänkte vi tipsa om här och nu.

Basvaror

Olika typer av basvaror är nästan ett måste för hemmakocken som både bakar och lagar mat ofta. Något som alltid bör finnas i ett kök är till exempel mjöl, socker, ris eller andra matgryn, potatismjöl, matolja och ströbröd. Andra saker som också kan vara bra att ha hemma är till exempel vinäger och soja.

Mejerivaror

Olika typer av mejerivaror, som till exempel mjölk, smör och grädde är alltid bra att ha hemma eftersom detta är något som ingår i många maträtter och framför allt de allra flesta bak.

Smaksättare

Smaksättare, som till exempel kryddor i olika former är något man inte kan laga mat utan då det faktiskt är dessa som ger maten dess karaktär. ”Grundkryddor” som man nästan måste ha i köket är framför allt svart- och vitpeppar, men även timjan, chili, curry, basilika och oregano är bra att ha hemma. Utöver dessa finns det så klart även en rad andra kryddor som kan vara bra att ha som till exempel rosmarin, ingefära, paprika och enbär med flera.

En annan sak som man också måste ha i ett kök är givetvis salt.