Därför borde du se till att inkludera pasta i ditt liv

Pasta är något som många älskar att äta. Men det finns nog en hel del som också förknippar pasta med kolhydrater och därför något man egentligen inte borde äta, eller åtminstone äta lite av. Men det finns många bra anledningar att äta pasta som du strävar efter att leva hälsosamt.

Pasta är utmärkt innan eller efter träning

Pasta är som sagt full av kolhydrater och kolhydrater är något kroppen förbrukar hela tiden, speciellt i samband med träning. Kolhydrater är dock något kroppen även kan lagra och du kan därför se till att äta pasta i god tid innan ett träningspass för att ha en lager av energi att hämta från. Alternativt kan du fylla på efter ett pass för att få hjälp på traven med återhämtning.

Traditionell pasta håller bra glykemiskt index

Pasta kommer i flera olika varianter och en del är så klart mer nyttig än andra. Väljer du de traditionell varianterna får du något som håller lågt till medellågt glykemiskt index (GI), och kombinerar du den med lite nyttiga grönsaker har du en komplett och hälsosam måltid.

Pasta går bra tillsammans med mycket annat

Pasta är ett utmärkt komplement till många olika sorters livsmedel och kan därför kombineras på många olika sätt. Det är inte alls svårt att hitta nyttiga pastarecept som främjar hälsan samtidigt som de ger dig en riktigt god måltid. Hämta gärna inspiration och skapa dina egna pastarecept med andra livsmedel  du älskar.