En hälsosam graviditet

Vid graviditet så gäller det att ha en så hälsosam graviditet som det bara går. Är du den som är van att träna så finns det ingen anledning att avsluta denna, prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Att ha koll under sin graviditet är bra och det är endast du som kan känna hur du mår. Det finns många bra sajter för dig som är gravid eller för den delen planerar att bli gravid. Livet stannar absolut inte av bara för att du planerar eller är gravid, det är nu ett liv till börjar växa och genom att tänka på hur man tränar och vad man stoppar i sig är en del av detta.

Om du tränat regelbundet tidigare så finns det egentligen ingen anledning att sluta upp med det nu, däremot hur du tränar kanske bör förändras något. Hur du ska träna är mycket individuellt och beror också på hur du mår, alla är vi olika och genom att anpassa träningen för just dig så kan du kanske förenkla mycket vid själva förlossningen.

Att äta bli än mer viktigt vid en graviditet, och hälsosamma måltider. Du kan med fördel ta vitaminer som kan hjälpa till med folsyra och järn men de kan aldrig helt ersätta ett näringsfylld måltid. Att dricka mycket vatten under en graviditet är också bra då din kropp kommer att behöva den vätskan som kroppen behöver.