Ett hållbart liv

Vi lever i en värld där vi konsumerar ganska mycket, det ser naturligtvis väldigt olika ut efter vilka förutsättningar vi har. Vi skaffar oss olika vanor och lever i mångt och mycket ett gott liv. Det kan hos vissa finnas en strävan efter att leva mer självförsörjande och mer hållbart. Allt för att vi vill att vår jord ska må bättre och våra efterkommande inte behöver ordna upp allt som vi ställt till med.

Att kunna leva efter de resurser vi har innebär inte att vi bara ska äta kålrötter och klä oss i säckväv. Även om vi lever i ett modernt samhälle så är det bra om vi drar vårt strå till stacken och försöker leva lite mer ekologiskt och närmare naturen. Det behöver inte betyda att vi bara ska äta närproducerat. Tack vara Internet så har det blivit enklare att handla just ekologiska produkter, ta en titt på Ekorätt som säljer ekologiska certifierade produkter online.

Vi får göra det vi kan för att leva mer rättvist och inte bara tänka på oss själva. Om man bor så till att man kan odla saker själv under odlingssäsong så är det att föredra. Men den största andelen bor i större städer och kan med fördel använda sig av bra butiker online som förstått detta med ekologi och vad som är bra för vår jord. Du kan förvisso odla saker och ting även om du bor i en stad, Expressen skriver i en artikel om vad som du kan odla hemma även fast du kanske inte har balkong.