Ett modernt utrustat kök

Ett modernt kök kräver lite mer än en kokplatta. Hur mycket mer kan emellertid alltid diskuteras. För den som tycker det är roligt att laga mat är det viktigt att ha riktiga grejor. Och visst är det så, ju bättre verktyg och redskap du har desto roligare blir det och desto godare mat kan du laga. Det är lätt att hitta allt man önskar om en inte alltid behöver, köp det du behöver på nätet.

Det finns många kanaler på YouTube där kockar visar sina talanger och hur de använder sina redskap. Det blir en god inspiration när du går i inköpstankar. En av dessa kockar lagar all mat på en stekhäll. Även sådant man inte trodde var möjligt. Kanske har han inspirerat många att köpa hem en stekhäll till trädgården.

För den som är på väg att förnya sin receptsamling är det klokt att köpa en mattidning. Där finns det bland annat många knep från de professionella kockarna att ta till sig. Strax före midsommar fanns en artikel om Janssons frestelse. Kocken var svensk med thailändskt påbrå och han menade att om man inte hittade ansjovis hos i affären kan man ersätta den med thailändsk fisksås.