Få ordning på din rygg

Många människor har problem med ryggen och ofta beror det på att vi idag har alltför stillasittande arbeten. När vi sitter för mycket blir nämligen våra ryggmuskler svagare. Dessutom producerar vår kropp endorfiner när vi rör oss vilket också minskar obehag och smärta. Det är därför viktigt att du tar hand om din rygg eftersom den ska hålla i många år.

Bättre hållning

En annan sak som är viktigt för att motverka ryggproblem är din hållning. Genom att tänka på att sträcka på dig och fundera på hur du går, sitter och står, kan du också motverka många typer av rygg- och muskelbesvär. En bra kroppshållning gör också att du utstrålar självsäkerhet och styrka.

Enkla hjälpmedel

Det finns enkla hjälpmedel som hjälper dig att förbättra din hållning. Hållningsvästar och ryggstöd är enkla att sätta på och ger stöd åt din bröstrygg och ländrygg. Du kan enkelt justera dem med band så att de passar din kroppsform. Har du ont i ryggen är det bra att använda ryggstödet regelbundet. Du kan också använda det på jobbet, speciellt om du har ett arbete där du belastar din rygg mycket. Har du problem med din rygg? Läs mer här.