Handla ekologiskt

Ekologiska varor och produkter blir allt vanligare. I de flesta fall handlar det om livsmedelsprodukter, men på senare år har det även blivit allt vanligare med exempelvis ekologiska kläder samt ekologiska leksaker.

Ekologiska kläder

Vill man äta ekologisk mat finns det framför allt en märkning man ska spana efter och det är den så kallade KRAV-märkningen, vilken är den vanligaste märkningen av ekologiska varor i Sverige. Handlar man mat som är märkt med KRAV kan vara säker på att både djur och växter producerats på ett bra och naturlig sätt vad gäller exempelvis krav på djurhållning eller uteslutning av bekämpningsmedel i växtproduktion.

Ekologiska kläder blir som sagt vanligare även om det ännu inte slagit igenom på bred front. Dock finns det runt om i landet en rad butiker som säljer ekologiska kläder. Vill man se om det finns någon ekologisk klädbutik i närheten av där man bor bör man surfa in på ekoklader.se. Där finns alla butiker som säljer ekologiska kläder listade.

En annan möjlighet är förstås att handla sina ekologiska kläder på nätet. Ekogarderoben.se, Hildur.se samt Lotuseco.se är några butiker på webben som säljer ekologiska kläder, som ofta också är rättvisemärkta, vilket innebär att de personer som sytt kläderna eller på andra deltagit i produktionen behandlats på ett juste sätt.