Hudvård från topp till tå

Hudvård är ett fantastiskt sätt att investera i framtiden på. Huden är faktiskt kroppens största organ. Även om vi inte är vana att tänka på den på det sättet. Med rätt rutiner blir huden starkare och vackrare. Den naturliga åldrandeprocessen fördröjs vilket gör att din hud håller sig friskare och slätare längre. Bland annat genom att dess elasticitet bibehålls upp genom åldrarna. Detta har att göra med halterna och nybildandet av kollagen.

Produkter efter hudtyp

Grundläggande i all hudvård är att välja kosmetika som är anpassad efter vilken hudtyp du har. Det gäller framförallt för ansiktet men även för resten av kroppen i viss utsträckning. Våra hudtyper kan enkelt uttryckt delas in i torr hy, känslig hy, fet hy, mogen hy, blandhy samt normal hy. Idag hittar du ett stort utbud av bra hudvårdsprodukter även online, bland annat hos den specialiserade butiken Babyface.

Skapa egna rutiner

Din hudvård bör bestå av två tillfällen dagligen, morgon och kväll. För kroppen handlar det om en ganska enkel rutin: tvagning och återfuktning. Ansiktsvården är något mer omfattande. Den inkluderar fuktgivande och närande produkter i flera steg samt speciella produkter för läpparna och ögonområdet. Generellt sett kan du gärna använda något rikare produkter på kvällen. Dessa har sedan chansen att verka i lugn och ro över natt.