Rätt tillskott för din kropp

Ingen av oss klarar av att få i oss alla mineraler, vitaminer och ämnen som vi behöver varje dag. Det kräver en matplanering som ingen har tid med. Och tränar du aktivt eller har mål att uppfylla är det ännu viktigare att du får i dig rätt mängd för att må bra och utvecklas. 

Omega 3

Detta är en av de renaste formerna. Eskimo 3 Pure är ISO-14000-certifierad vilket betyder att den skapas utan att belasta miljön. Omega 3 är ett fleromättad fett tillsammans med omega 6 och bra för hjärtat, det sänker kolesterolhalten i blodet. Det enklaste sättet att få i sig omega 3 är genom att äta feta fiskar såsom lax. Eskimo 3 Pure kan vara ett nödvändigt tillskott för den som inte kan eller vill äta fisk och har svårt att hitta andra källor till omega 3.

Multivitaminer

För att dra ned på antalet piller du behöver knapra per dag kan du köpa multivitaminer som samlar alla nödvändiga mineraler och vitaminer i ett enda piller. Denna typ av kosttillskott är bra för personer i alla åldrar då svenskars dieter idag kan vara ganska innehållsfattig med mycket tomma kalorier. Det är sällsynt att överdosera diverse vitaminer eller mineraler och brukar i vanliga fall ha få till inga biverkningar om man får i sig för mycket men fettlösliga vitaminer som A, D och E kan ge skador om du överdoserar under lång tid.

Hälsokontroll

Det bästa och säkraste sättet att veta om du behöver kosttillskott är att gå på en hälsokontroll. Genom enkla blodprov, testa blodtryck, kolla vikten och ställa frågor kan en läkare fastställa om du har brist på något kosttillskott. För kvinnor är det exempelvis vanligt att ha järnbrist, medan personer som bor långt norrut har större risk att drabbas av D-vitaminbrist på grund av bristande solljus under halva året.

Lyssna på din kropp

Det är viktigt att vi lär oss att lyssna på vår kropp och vet när det är något som saknas oss. Det kan vara viktigt att vi ser hur kroppen reagerar vid olika tillfällen och riktigt känna efter hur vi mår. Så klart så ska vi inte måla f-n på väggen och tro det värsta utan känna sig för vad den behöver för att vi ska må bättre. Det kanske inte är kost alls utan en promenad utomhus som behövs för att vi ska börja må bättre.