Satsa mer på hälsan

Det behöver inte vara svårt att vara hälsosam, men det är helt klart lätt att vara ohälsosam. Väljer man inte att vara hälsosam skadar man alltid sig själv.

Att satsa mer på hälsan betyder först och främst att man tittar på vilka ohälsosamma tendenser som finns i ens liv och gör ett aktivt val att undvika dessa. Nu ska det inte påstås att detta är ett enkelt steg. För många kan det vara väldigt svårt då dessa tendenser kan ha hängt med en väldigt länge och därmed vara djupt rotade. En bra idé att försöka hitta andra som har haft samma tendenser och sedan slutat med det och dra lärdom av hur de gick till väga.

Samtidigt måste man satsa på att introducera mer hälsosamma saker i livet. En av de första och kanske viktigaste för många, är att förändra kosten. Det finns mycket vi inte vet om kost än men vad vi åtminstone kan säga är att grönsaker är något man bör äta till i stort sett varje måltid och vi kan alla må bra av att skära ned på mängden socker vi äter.

Slutligen bör även var och en börja träna regelbundet. Rekommendationen vi ofta för höra är 30 minuters pulshöjande aktivitet varje dag, men kan man göra mer än så är det i regel positivt.