Skapa bra förutsättningar för din kroppp

Att träning är bra för oss är vi nog alla överens om. Vi lever ett allt mer stillasittande liv och många av oss har ett arbete där vi inte får arbeta fysiskt utan vi sitter vid ett skrivbord stora delar av dagen. Att röra på oss gör att vi kan skapa bra förutsättningar för våra kroppar. Det behöver inte vara någon elitsatsning utan det kan räcka med att vi upp till fyra timmar fördelat under veckan rör på oss på något sätt.

Minimerar riskerna för skador

Ryggskott är något som drabbar oss mer och mer och det är för mycket belastning som gör att vår rygg inte orkar med. Självklart så kan även den som tränat mycket också få ett så kallat ryggskott. Det gäller att man ser till att träna hela kroppen så man minimerar riskerna för skador av olika slag. Skulle man uppleva smärta i rygg så gäller det att man kollar upp och får den vård som man behöver. Det finns bra information om vad ryggskott är för något på nätet för den som vill läsa mer.

Förbättra din kondition

Vid allt för mycket stillasittande så kommer vi att få sämre kondition och förutsättningar för att orka med. Konditionsträning av olika slag ger oss mer ork att klara av vardagen. Det finns många effektiva övningar för att vi ska bättra på vår kondition. Många övningar klarar du av att göra hemma. Se till att avsätta tid för träning ett par dagar i veckan för att förbättra din kondition. Allt eftersom så kommer du inse att du orkar mer och får ett betydligt bättre liv.