Testa det gröna

Allt fler börjar upptäcka den vegetariska maten, vilket inte är så konstigt eftersom vegetarisk mat tvärtemot vad många tror faktiskt är väldigt god. I en undersökning som gjordes förra året visade det sig att en av tio svenskar är vegetarian och antalet som väljer att skippa kött ökar stadigt hela tiden. För den som funderar på att kanske skippa köttet eller åtminstone skära ner på det kommer här några tips på god och läcker vegetarisk mat.

Vegetariska grytor

Olika typer av grytor är kanske det som är allra enklast att göra om man vill laga vegetariskt. Det roliga är dessutom att de i princip kan innehålla vad som helst, som till exempel linser, bönor, ärtor eller soja samt olika typer av grönsaker och frukt som lök, paprika, tomat, broccoli, spenat, sockerärtor, majs, äpple och ananas med mera.

Vegetariska biffar

Olika typer av biffar är också väldigt enkla att göra. Vanligast är att man gör biffarna på till exempel linser, bönor eller ärtor som mixas eller mosas, eventuellt tillsammans med lite lök eller rödbetor, och sedan smaksätter med salt, peppar och andra kryddor. Sedan är det bara att steka och äta tillsammans med potatis, ris eller vad man nu vill ha till.