Vad har du i ditt skafferi?

Ett skafferi behöver regelbundet fyllas på då vi regelbundet plockar ur något för att äta. Vad har du i ditt skafferi? Finns det något där som kanske inte någon annan har eller är det ett relativt ordinärt skafferi med de allra vanligaste varorna? Vissa har stora skafferier andra har mindre.

Förvaring i skafferiet

Organisera upp ditt skafferi

Ett bra tips är att organisera upp sitt skafferi så man vet man man har i skafferiet och att var sak finns på sin plats. Knäckebrödet ligger där det alltid brukar ligga och andra varor har sina platser. Då är det enkelt att hitta det man vill ha när man öppnar skafferidörren. Ett skafferi är till för torrvara för din matlagning och måltider och inte någon förvaring av andra saker. Se till så du inte ställer in krukor och annat i ditt skafferi utan hitta andra förvaringsutrymmen för detta.

Rensa ur skafferiet emellanåt

Det kan finnas en anledning att rensa ur sitt skafferi emellanåt. Likaväl som vi dammsuger och torkar golven i våra rum så kan det vara skönt att städa i skafferiet med jämna mellanrum. På så sätt så får du också en bra koll på vilka varor som finns och ´vad som behöver köpas in. Se till att skaffa dig stora förvaringsburkar för varor som pasta, mjöl, socker och annat så kan du fylla på allt eftersom du ser det minskar i dina burkar. Gärna genomskinliga så du ser vad som är i vad.